🛑 سقوط تعرفهها؛ بحران معیشت
💢 حاکمیت نتوانسته مشاغل مختلف را نسبت به پزشکی ارتقا دهد ، لذا پزشکی را پایین میکشد/ درآمد یک لولهکش از پزشکان بیشتر است.
🌀 «در حال حاضر بزرگترین مشکل جامعه پزشکی مساله معیشت و سقوط تعرفههاست. با توجه به روند تورم ، تمام افزایشهای ما افزایش منفی بوده است. کما اینکه وقتی با تورم ۵۰ درصد ، ۶ درصد افزایش تعرفه رخ میدهد ، عملا ۴۴ درصد از تورم عقب هستیم.»
این را یک پزشک عمومی و فعال صنفی در گفتوگو با پزشکان و قانون میگوید.
🌀 دکتر شهریار شفائی با اشاره به صحبتهای یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس مبنی بر اینکه حاکمیت نتوانسته مشاغل مختلف را نسبت به پزشکی ارتقا دهد و به همین دلیل پزشکی را آنقدر پایین میکشد که به مشاغل دیگر برسد ، تاکید میکند :
«قصد ما این است که از این روند جلوگیری کنیم.»
🌀 وی تصریح میکند :
«۳۰ هزار پزشک عمومی ما گم هستند و به دنبال مطب نمیروند.
چرا چنین اتفاقی برای انسانی میافتد که حداقل ۷ سال درس خوانده است؟ چون او محاسبه میکند که بهتر این است که به بازار کار اقتصادی وارد شود و ۷ سال تلاش را ندیده بگیرد و از صفر شروع کند ، اما به طبابت نپردازد.»
🌀 دکتر شفائی میگوید :
«واقعیت این است که درآمد یک لولهکش از پزشکان بیشتر است. اگر لوله بترکد و خانه را آب ببرد ، لولهکش اگر خیلی انسان خوبی باشد ، یک عذرخواهی میکند و میگوید که اشتباه کردم
اما در پزشکی اگر قرار است اشتباهی کنید، با یک عذرخواهی حل نمیشود. مگر میشود صاحب چنین شغلی به مناطق محروم برود و درآمد کمتری از یک لولهکش داشته باشد؟»
🌀 این پزشک و فعال صنفی با ذکر خاطرهای از تلاشهایی که در دهه ۶۰ برای افزایش ظرفیت پزشکی میشد ، میگوید :
«به یاد دارم در سال ۶۵ که ما کنکور داشتیم ، این بحث مطرح شده بود و یک هدف نهایی برای آن منظور کرده بودند که ما میخواهیم به اشل جمعیتی
هر هزار نفر-یک پزشک برسیم.
آن زمان دکتر فاضل وزیر بهداشت بودند و جمله زیبایی گفتند که شما در مجلس نشستهاید ، ۵ دقیقه ورود میکنید و یک طرح را تصویب میکنید ، ۶ ماه بعد ابلاغ و یک سال بعد اجرا میشود اما ۵۰ سال طول میکشد که ما تبعات آن را جمع کنیم.
در نهایت وضعیتی پیش آوردند که از نظر من عمدی بوده و به صورت ناگزیر یک سری فیلترهایی را گذاشته بودند و رد صلاحیت کردند و دوباره آوردند و مجبورشان کردند تعداد ظرفیتها را همان سال بدون اینکه مصوبه باشد ، زیاد کنند.
درنهایت ما به اشل جمعیتی هر هزار نفر یک پزشک رسیدیم و از آن هم رد شدیم و الان فکر میکنم به ازای هر ۷۰۰ نفر یک پزشک داریم اما هنوز مشکلات ما حل نشده است.»
سازمان نظام پزشکی شهرکرد